Blog

← Tüm Başlıklar
Farklı Zemin Çeşitleri ve İhtiyaç Duydukları Temizleme Yöntemleri

Farklı Zemin Çeşitleri ve İhtiyaç Duydukları Temizleme Yöntemleri

Herhangi bir binanın en kirli ve muhtemelen en çok suistimal edilen kısımları arasında zeminler yer alır. Birincisi, hem insanlar hem de evcil hayvanlar, ayakkabıları ve patileriyle toz, çamur, kum, çakıl taşları ve hatta kar gibi her türlü pisliği getirebilir. Bir süre sonra temizlik ürünlerinin birikmesi bir yana, ara sıra yiyecek ve içecek dökülmeleri de var.

Uygun bakım yapılmadığı takdirde, zeminleriniz hasar görür ve sadece alan içindeki konforunuzu değil, aynı zamanda mülkünüzün değerini de olumsuz etkiler. Bir işletme işletiyorsanız, bakımsız zeminler müşterilerde kötü bir izlenim bırakabilir.

Neyse ki, zeminlerinizi yıllarca iyi durumda tutmak oldukça basit. Anahtar, farklı malzeme türlerine ne tür temizleme yöntemlerinin uygun olduğunu bilmektir. İşte en yaygın zemin türlerinden bazılarına ve bunların nasıl temizleneceğine ilişkin hızlı bir kılavuz:

 

Parke Zemin Temizliği

Dişbudak, kayın, kiraz, akçaağaç, meşe, tik veya cevizden yapılmış olsun, parke zeminler kesinlikle zamansız bir estetiğe sahiptir. Masif tahtalar, parke ve fayanslar gibi farklı tarzlarda da mevcutturlar.

Dahası, malzemenin doğası gereği, parke zeminler onlarca yıl dayanacak şekilde yapılmıştır. Yani, onlara uygun şekilde bakabilirseniz. Parke zeminlerinizi iyi durumda tutmak için yapabileceğiniz şeylerden bazıları şunlardır:

  •  Toz birikmesini önlemek için sık sık süpürge ile toplama veya kapaklı faraş ile süpürme,
  • Ayakkabıların getirdiği döküntü miktarını en aza indirmek için bir orlon mop  kullanmak,
  • Sıvı lekeleri önlemek için dökülenleri en kısa sürede Islak paspas ile silmek veya nemli mop kullanmak,

Fayans (Karo) Zemin Temizliği

Birçok ev ve iş yeri, pratik olmaları nedeniyle karo zeminlere sahiptir. Ahşap veya taştan daha uygun fiyatlı olmalarının yanı sıra oldukça şık ve dayanıklıdırlar. Özellikle karo zeminler, yüksek neme sahip yerler için harikadır. Fayans kullanmak için en iyi yerlerden bazıları mutfak ve banyodur, ancak evin veya ofisin herhangi bir odasına kesinlikle monte edilebilirler.

Fayans zeminleri iyi durumda tutmak için, tozu temizlemek için düzenli olarak orlon mop ile temizlik alışkanlığı edinin. Herhangi bir leke bulmanız durumunda hafif bir deterjan veya uygun zemin temizleyici ile nemli mop kullanın. Yalnızca önerilen miktarda kullandığınızdan emin olun, böylece durulamadan sonra kalıntı kalmaz.